1/2
Info
 

Waiting: L Clinic

How would you make better use of the time lost through waiting? This was the question posed by UHC to users and staff of The Royal Liverpool University Hospital’s Gastroenterology Clinic.

A month of collating answers combined with the original brief; to produce a permanent interactive digital artwork for the clinic, led UHC to design a solution to the boredom and stress of waiting for clinical appointments.

The resulting piece was a set of bespoke bookshelves housing hidden digital screens. The screens played 20 artist made ‘how to’ videos, with subjects ranging from How to Make an Origami Frog to Popular 
Yoga Positions and Juggling for Beginners.

The bookshelves were designed and made by UHC from reclaimed wood offcuts.

Subsequent evaluation of the project revealed that the installation significantly improved user experience at the clinic, and that some patients even extended their time in the waiting room, so they could view their favourite films.

Commissioned by The Royal Liverpool University Hospital and FACT, Liverpool